WELCOME!

I´m glad to see so many guests from all over the world.
In the end of every post I write a summary in english.
Please use the translation gadget and look around.
Be kind and leave a mark :-)

måndag 3 mars 2014

Rootmaster - smidig förodling - Tävling!

Som ni vet så är jag en kvinna med gröna fingrar!

Skämt å sido, jag försöker få grönare fingrar och drar mig inte för att ta hjälp med det.

Detta års förarbete inför en sprudlande trädgård görs med hjälp av... 

(bild: Nelson.se)

Detta med att förså är något som jag tycker tar mycket tid och kraft och inte alltid blir det resultat man önskar.
För mig blir det ofta att jag sår om samma sak en gång till och gärna direkt på friland.
Nu hoppas jag komma runt detta genom att så i denna nyhet som gör pluggplantor av det du sår.

Det medföljer en mycket tydlig beskrivning av hur du monterar hela härligheten.
Det tar inte många minuter.

I med såjord och frön.
Jag blandade hej vilt, med lite Borstnejlika, Stockrosor och Baobab m.fl. Botswana fröer.
Sedan placeradejag skapelsen under min växtlampa...
 och Voila! nu sticker det upp något grönt.
Det är Borstnejlika och Stockrosor som visar sig.
Hoppas verkligen några av de Botswanska fröerna tar sig också :-)


Nu förstår jag om det är några av er som också vill ha en 
Rootmaster.

Då har jag glädjen att meddela att från och med i dag kan du delta i en 

TÄVLING!

Där du eller rättare sagt ni, då det är två som kan bli lyckliga vinnare, har möjlighet att vinna en Rootmaster från Nelson Garden till ett värde av ca 270:-


Det ni behöver göra är att i kommentarsfältet motivera varför ni behöver en sådan och glöm för all del inte lämna er mail eller en kontaktbar profil.
Är så tråkigt när jag inte kan nå den tänkta vinnaren.

Enväldig härskare,  hrm, domare är jag och den 23 mars kollar jag vad ni skrivit och väljer TVÅ vinnare.


LYCKA TILL!


I have now started this years attempt to create a sparkling garden.
Hopefully I will be lucky!

33 kommentarer:

 1. Har försökt att så på alla sätt, men det blir aldrig riktigt rätt, nu tror jag att det är Rootmaster jag behöver, för att få lite grönskande grödor!
  MVH
  Anita Söllwander
  anita.sollwander@spray.se

  SvaraRadera
 2. åhh vill gärna var med jag måste få gröna fingrar så smitta mig ;) Skulle då behöva ett hus som jag kan plantera i ;) Jag länka dig idag hoppas det gick bra kram

  SvaraRadera
 3. Jag provar gärna denna smarta rootmaster! Har inte begåvats med gröna fingrar, men har dock fått ett stort trädgårdsintresse sedan vi börjat bygga hus. Min framtidsvision är att bli självförsörjande på grönsaker, men jag behöver nog lite hjälp för att nå dit ;)

  Mvh Maria
  mirre2@hotmail.com

  SvaraRadera
 4. Anna Lundqvist4 mars 2014 06:51

  För att jag iår har lovat barnen att vi ska ha massa roliga ätbara saker i trädgården. Detta hade ju varit en bra start till mitt löfte

  hillevianna@hotmail.com

  SvaraRadera
 5. Perfekt att ställa på fönsterbrädet för frö som behöver lång tid på sig att gro. Chili är ett exempel och hittills har jag använt mig av sålådor täckta med plastpåsar och det är ju betydligt snyggare med en riktig sålåda.

  SvaraRadera
 6. Jag gillar att försöka få frön att ta sig före utplantering, men misslyckas väldigt ofta med mina försök. Kanske en sådan här skulle få fröna att ta sig bättre så jag kan glädjas åt tomater, gurka och lite blommor också.

  SvaraRadera
 7. Min dotter vill att jag ska bli en "riktig" kvinna som har gröna fingrar och gör mer hemmasysslor och detta kanske hon menar att det är något för mig. Så därför vill jag vinna detta så jag och dottern kan ha något att se fram emot.


  bloodsband@live.se

  SvaraRadera
 8. johanna mårtensson4 mars 2014 20:45

  Äntligen har vi fått vårat dröm hus och självklart vill vi försöka oss på att börja odla eget. Och att dottern nu har blivit så stor och kan vara med och se vad som händer gör det bara ännu roligare. Att göra saker ihop är precis vad våran lilla familj vill

  jojossan89@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. Jag har aldrig lyckats hålla några blommor vid liv. och nu har jag slagit vad med min mor om att jag ska lyckad odla mina egna tomater i år. Så att få vinna och vara en bit påväg mot lyckade tomater skulle vara helt underbart.

  ola_martensson88@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Visste inte att jag behövde en sån men ju mer jag läser så förstår jag ju att det är det jag har saknat hela tiden! :) kanske jag skulle få nåt att växa i mitt nya växthus om jag fick en Rootmaster!

  nyqvist530@hotmail.com

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Vilken underbar uppfinning :-)
  Jag behöver all hjälp jag kan få när det gäller att få vacker blomsterprakt i vår trädgård.
  Föredrar att odla mina egna blommor men varje år blir det svårare/ jobbigare och med sämre resultat.
  Jag är nämligen kroniskt sjuk och handikappad.
  Min man hjälper mig så gott han kan men han har inga gröna fingrar tyvärr. Inte ens grön skiftande :-)
  Det här vore verkligen nåt för oss. Verkar så smidigt och mycket enklare. Kanske i år blir året då makens fingrar byter färg!
  Ha en underbar vecka!
  Mvh
  Malin Svensk Björck
  gizmobus@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Rootmaster efterlyses :D Här finns en nybliven husägare och innehavare av eventuellt Sveriges tråkigaste trädgård. Ivrig som man är att förändra har jag nu inhandlat 15?! blomsterfrö påsar som ska planteras. Oj, oj, oj det är aklejor, myskmadra, mängder av violer, orientalisk vallmo, luktärt m.m. m.m. Förkultivering är ett måste här i zon 6 så nu behöver jag ALL hjälp med plantering som jag kan få. En rootmaster hade varit till stor hjälp för en helt nybliven amatör odlare som mig och då hade ju åtminstonde en sådd klarat sig hyffsat utan konstant passning :D
  Tack för en inspirerande blogg!
  Mvh Linda
  lindaelisabeth@hotmail.com

  SvaraRadera
 13. Den skulle jag vilja vinna Pluppelina@home.se

  SvaraRadera
 14. Jag har äntligen blivit med hus och nu ska det jäklar ska det odlas :)
  zizzy@spray.se

  SvaraRadera
 15. Jag och barnen längtar efter att få börja odla! Vi har ett litet standardväxthus som vi pimpat genom att lägga stenplattor i det och ställt in en gammal parkbänk. Odlar allt i krukor och barnen är så delaktiga och intresserade! Så kul! Förra året var det mycket tomater och örter men i år ska vi försöka oss på både rödbetor och morötter har vi sagt! Detta borde ge oss de absolut bästa förutsättningarna för ett bra odlingsår? :)

  SvaraRadera
 16. Jag älskar att odla alla sorters kryddväxter, smörgåskrase, blommor
  hoppas fru fortuna är med mig !

  annica@flinkens.com
  http://flinkan69.bloggplatsen.se/

  SvaraRadera
 17. Min far har gröna fingrar och allt han rör blir till guld, eller i alla fall en grön växt. I mitt fall är det den totala motsatsen. Alla växter jag rör dör... Trots det vägrar jag att ge upp och då jag precis flyttat till en lägenhet med stor balkong skulle jag så gärna vilja utnyttja den till lite ätbara växter, eller rättare sagt till växter med ätbara utväxter. Det jag allra helst vill odla är cocktailtomater, men just p.g.a. försådden hade jag lagt ner projektet. Nu kanske jag verkligen skulle kunna lyckas om jag skulle vinna!

  Victoria
  victoria@svenssonutas.se

  SvaraRadera
 18. Vilken perfekt grej, vi har precis flyttat till hus och jag kan knappt hålla en plastblomma vid liv haha Hade velat försöka mig på att så/odla här hemma och det hade varit helt perfekt att få börja med att ge sig på en sån här uppfinning ;)

  jag_jessika@hotmail.com

  SvaraRadera
 19. "Om jag denna Rootmaster vinna, blir jag grannskapets odlingsmästarinna !"
  annelitavlingar@yahoo.se

  SvaraRadera
 20. Nu ska du inte slösa bort dessa två - på folk som inte kan odla ändå ;-)
  Mitt hopp är att med en sådan här låda - som jag vinner om rättvisa ska råda - är kraftigare plantor och rikligare skörd - för jag är faktiskt en odlingsnörd.
  Min dröm är att självförsörjande vara - om inte på allt så på grönsaker bara.
  Om jag denna låda vann - skulle en del av drömmen bli sann.

  tavlingar(at)officefixarna.com

  SvaraRadera
 21. Jag vill vinna därför att nu börjar det klia i fingrarna - jag vill börja odla och planera sommarens grönska.

  Spacegirl_@spray.se

  SvaraRadera
 22. Min mamma hade så gröna fingrar att jag som barn skämtsamt kallade henne för "hulken" Detta utan att hon någonsin riktigt förstod det rätt långsökta kopplingen ;)

  Tyvärr somnade min älskade mor plötsligt in på påskaftonskvällen för snart ett år sedan. Nu då vi flyttat till ett litet hus med trädgård som ska skötas och planteras i hade jag gärna velat ha henne att rådfråga om både ditten och datten. Vad var det nu igen man skulle ha ben och blodmjölet till?! Var det morötter och lök jag skulle så bredvid varann? Ååh synd man inte antecknade allt intressant hon berättade där förr om åren...

  Vill ju kunna odla och ha mig även jag så jag såsmåningom också kan imponera på min egen dotter snart 1,5 år. Vore sååå häftigt om jag för en gångs skull finge vinna en tävling och dessutom då kopplat till något som var min mors favoritintresse.

  Hon sparde alltid massa äggkartonger och plastburkarna runt bebistomaterna för att så i och göra miniväxthus utav. Vem vet sådan kanske jag själv också blir ju mer mitt odlarintresse gror igång..

  Du där, bakom bloggen här kan bli den som ger mig den där igångkickningen baki rompen som vi velande oftast behöver. Såg grymt intressant ut det som du lottar ut. Man blir ju sååå glad när något litet grönt spirar upp där ur jorden. Nästan som å föda barn fast lite mindre smärtsamt och nä, okej, inte fullt lika häftigt förstås men mäktigt och märkvärdigt faschinerande är det.

  Trevlig vår på dig och alla andra ni som läser härinne i detta trevliga cyberkrypin

  rakapuckar@hotmail.com

  SvaraRadera
 23. Jag sår frön och förgror plantor inomhus varje år i vanliga små planteringskärl. Tyvärr är jag inte fri att resa bort några dagar under plantsäsongen utan bunden vid att vara hemma och vattna de små liven. Med ett rootmaster minidrivhus skulle jag inte behöva vattna varje eller varannan dag, utan skulle kunna lämna odlingen utan tillsyn i flera dagar.

  MVH Karin W.
  kirene@spray.se

  SvaraRadera
 24. Ooooh, den här hade varit perfekt för min stundande mammaledighet och vår jättestora balkong. Vill gärna att den ska få lite mysighet och grönska i år, gärna lite tomatplantor och andra grönsaker. Förra året fick vi mest till ett bord med två stolar och ett par krukor med blommor. Balkongen är på 30 kvm så en liten odlingshörna hade varit mysigt :)

  mail: joanna.doweyko@gmail.com

  SvaraRadera
 25. Det vore underbart att vinna detta härliga och fantastiska pris, jag och dottern älskar nämligen att pyssla med frön och plantera blommor och greja. Nu är ju våren här också och det är dags att börja göra balkongen vår fin och då vore det super kul med en liten odlingshörna där.

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

  SvaraRadera
 26. Jag och min sambo har köpt ett hus på landet. Jag som är uppvuxen i en lägenhet i centrala uppsala har noll koll på allt som har med odling att göra. Denna vinst kommer vara till en stooooor hjälp när vi ska börja göra fint i trädgården.

  //Sara Mäkinen
  sara.makinen@uppsala.se

  SvaraRadera
 27. Jag tänkte visa barnen att tomaterna faktiskt odlas, och inte bara köps på ICA!

  Annika Nilsson
  aneritrea@hotmail.com

  SvaraRadera
 28. Jag är en tjej på snart 16 år som har en pappa som är rent ut sagt gaaalen i sina plantor. Varje år ska han plantera allt från chili till tomater och varje dag vid frukost vattnar han sina små växter och pratar om hur mycket de har växt på så kort tid. Jag tror han skulle uppskatta denna gåva sjukt mycket och fortsätta med sitt intresse.

  stepheniee@hotmail.se

  SvaraRadera
 29. Ute på landet jag bor,där är tillgången på plantskolor inte så stor.Med Rootmaster jag egna plantor kan klara och både tid,miljö och pengar spara

  SvaraRadera
 30. Bor i Stockholm stad men från landet jag är,
  vill fixa min balkongfasad som bara tegel bär.
  Älskar när det spirar och frodas runt omkring,
  med vänner på balkongen man firar, känner sig som en king.
  Men behöver hjälp att komma igång,
  alltid ute i sista stund, känns som man alltid är på språng.
  Att då kunna tjuvstarta, börja inomhus,
  för att sedan plantera på balkongen bland lådor och krus.
  Att sedan stolt kunna visa min mulliga terass,
  bjuda på grönska och kanske en glass.

  Anders Eriksson, trubadur80@hotmail.com

  SvaraRadera
 31. Vilken grej ! Den ser jag att jag har saknat hela mitt liv. Jag odlar idag i mjölkkartonger. Nu när våren kommer bara spritter det i kroppen att få börja odla.
  monica.sjoberg@ltdalarna.se

  SvaraRadera
 32. Lisa M.Collin23 mars 2014 10:29

  Älskar våren! Ljuset och glädjen man känner inför den härliga tid vi har framför oss.
  Har laddat upp med en massa förpåsar förstås, det är ju så härligt att få påta i jorden och knapra på egna morötter sen! I år vill jag testa lite fler saker som jag inte vågat mig på innan, som bönor och kål tex. En Nelson rootmaster skulle sitta fint och hjälpa mig att lyckas med sådden !
  (Dessutom skulle det göra min födelsedag ännu trevligare!!! 23 mars :-D )

  Licolico@Hotmail.com

  SvaraRadera
 33. Tänk att få imponera på sin flickvän med en Rootmaster!
  Så lite grönsaker tills hon kommer hem ifrån jobbet ;)
  Som vi sedan kan planera på balkongen.
  Bor i en liten lägenhet så den skulle passa utmärkt.
  /Mannen med gröna fingrar.

  simon_mastrich@hotmail.com

  SvaraRadera

Blir glad om du kommenterar mitt inlägg.
Jag undanber mig reklam i detta fält. Maila mig för ev. samarbete :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...